(ohjelmaa klo 10.20–14.40)
(ohjelmaa klo 10.00–15.00)
(ohjelmaa klo 15.15–22.00)
Kuokkavieraat kajauttaa moniäänistä kansanmusiikkia
Kuokkavieraat laulavat raikasta suomalais-ugrilaista kansanmusiikkia: inkeriläisiä röntysköitä, pohjalaisia rekilauluja ja mordvalaisia melodioita. Ohjelmistossa on myös skandinaavista lauluperinnettä ja moderneja sovituksia.
Vuonna 1974 perustetun lauluryhmä jäsenistä suurin osa on Helsingin yliopiston eri tiedekunnissa opiskelevia tai jo valmistuneita nuoria naisia. Heistä peräti kolme on kumpulalaisia, joten Kylätila on ollut luonteva esiintymispaikka ryhmälle: ”Kuokat” riemastuttivat kumpulalaisia kuulijoita mm. konsertilla ennen joulua.
Kuokkavieraita on kuultu myös Kaustisten kansanmusiikkijuhlilla ja Faces-festivaaleilla. Ja nyt Kyläjuhlilla – kutsuttuina ja toivottuina vieraina!
Lisää: www.helsinki.fi/jarj/kuokkavieraat
Kuinka moni on ollut keikalla Kumpula-seuran kokouksessa? Tuukka Liukkonen ainakin!
Tuukka Liukkonen on nuori laulaja-lauluntekijä, joka kertoo soittavansa helpostikuunneltavaa, englanninkielistä akustista pop-rockia maustettuna syvällisillä teksteillä. Tuukka on tullut tutuksi kumpulalaisille useista esiintymisistä Kylätilan juhlissa, Oljenkorren musailloissa ja jopa Kumpula-seuran kokouksessa. Sen lisäksi teatteritaustainen Tuukka keikkailee ahkeraan klubeilla ja baareissa ja häntä on kuultu musikaalien päärooleissa, esimerkiksi Jesus Christ Superstarissa itse Jeesuksena. Tuukan lisäkytkös Kumpulaan on kumpulalainen bändin jäsen.
Lisää: www.myspace.com/tuukkaliukkonen
Kudelma – jazzia Kumpulanmäeltä
Jazzia on Kyläjuhlilla kuultu harvemmin. Kudelma Kumpulanmäeltä lupaa tällä kertaa jopa varta vasten Kyläjuhlille sävellettyä uutta musiikkia. ”Mä olen puuhannut perinteisen jazzin kanssa pitkään ja päässä on kaikenlaisia aihioita. Jazz on se musiikkityyli, jota mä haluan tuoda vahvasti esille myös Kyläjuhlille”, kertoo Jari Kanninen, Kudelman pianisti. Jari kertoo Kudelman soittavan ei aivan perinteistä jazzia, esimerkiksi pedal steelia yhdistettynä Rhodes-pianoon ja kontrabassoon. ”Me soitetaan sellaista seesteistä, melodista instrumentaalimusaa, ehkä jopa hieman soulahtavia elementtejä on mukana.”
Jarin jazz ja soul-taustat löytyvät mm. UMOsta, Johanna Iivanainen ja Unit 6-kokoonpanosta sekä Sami Saaren bändistä. Kudelmassa soittaa kontraa mm. Oiling Boilingista tuttu Iiro Kautto, niin ikään Kumpulanmäeltä, ja pedal steeliä Antti Vuorenmaa Limingantieltä.
Kim Curly Bandin akustista rockia Raittilavalla
Debyyttilevynsä toukokuussa julkaiseva Helsinkiläinen Kim Curly Band on jalostanut 70-lukuvaikutteista singer-songwriter-rockiaan jo vuodesta 2004. Kim Curly Bandia on kuultu niin Hollywood-elokuvan soundtrackilla kuin Suomenkin radiokanavilla, mm. Radio Helsinki löysi bändin jo ennen levy-yhtiöitä. Kyläjuhlilla Kim Curly esiintyy pienemmällä akustisella kokoonpanolla, jossa on mukana mm. kumpulalainen muusikko Antti Vuorenmaa.
Lisää: www.kimcurly.com
Dog in a Bucket tekee tarvittaessa instrumenttinsa itse
Dog in a Bucketin nimi oli perustamisensa aikoihin vuonna 1993 Kumpula Jug Band. Jug Band-käsite syntyi 1920-luvun Yhdysvalloissa köyhien blues-muusikoiden keskuudessa. Rahan puutteessa soittimia rakennettiin mistä tahansa käsillä olevasta, vaikka siivousvälineistä tai keittiötarvikkeista. Näin aloitti Dog in a Bucketkin. Aluksi soitettiin millä tahansa, mitä miehet vain käsiinsä saivat. Nykyisinkin soitinvalikoima on laaja: nykyteknologian mukaisesta läppäristä tuubaan ja banjoon, jopa pesulautaan ja ruukkuun.
Myös bändin musiikkiskaala on laaja: kelttiläisestä kansanmusiikista bluesiin ja rock ´n´rolliin. Englantilais-skotlantilais-suomalaisessa bändissä soittavat Tony Shaw, Jim Irwing, Scott Lindèn, Ari Juutilainen ja Joe White. Jäsenistä yksi on kumpulalainen, toinen Toukolasta. Bändi on isännöinyt Kylätilan Folk-klubia usean vuoden ajan. Alunperin bändi koottiin juuri Kyläjuhlia varten.
Fonille kyytiä!
”Fonille kyytiä” on neljän naisen muodostama, jo lähes 15 vuotta yhdessä soittanut saksofonikvartetti. Kvartetin repertuaari on laaja aina viihteestä jazziin ja lastenmusiikkin. Yksi bändin jäsenistä, alttosaksofonisti Hanne Salonen, on syntyperäinen toukolalainen, nykyisin kumpulalainen. Hänen keikkamatkansa lienee Kyläjuhlien historian lyhyimpiä – Raittilava sijaitsee lähes Hannen ikkunoiden alla. ”Eläinaiheisia kappaleita ainakin kuullaan, mm. Pink Pantheria ja Teddy karhujen huviretki”, lupaa Hanne.
Hannen lisäksi bändissä soittavat Raila Kulokari (alttosaksofoni), Paula Herkman (baritonisaksofoni) ja Inkeri Laavola (tenorisaksofoni). Fonit kaakkoon on suosittu esiintyjä eri juhlatilaisuuksissa ja katusoittoakin naiset ovat harrastaneet.
Äimä – jänikset ja vanhat omppopuut sopivia biisiteemoja Kumpulaan
Äimä on folk rock-yhtye, joka esiintyi ensi kertaa jo vuonna 1973 Kaustisten kansanmusiikkijuhlilla, ja nousi folkpiireissä suureen kulttisuosioon 70-80-luvuilla. Bändin suurimmat hitit olivat legendaariselle Love Recordsille levytetyt ”Teppana jänis” ja ”Vanhat Omppopuut” , jotka vieläkin soivat radiossa, varsinkin ”Entisten nuorten sävellahjassa”. Huom! Omppo o-päätteellä kuten kaakkois-Suomen miehillä on tapana sanoa.
Äimä ei ole esiintynyt sitten 90-luvun, mutta kerää nyt soittajansa ja erikoiset soittimensa kasaan Kumpulan Kyläjuhlille. Bändissä esiintyvät Juha Hytti (Mandoliini ja viulu), Jukka Lavonen (lyömäsoittimet), Hannu Seppänen (kaksirivinen hanuri ja laulu), Hannu Suolanen (pianohaitari) ja Erkki Tolsa (kitara ja buzuki). Bändin basisti on kumpulalainen Jussi Liski.
Lisää: www.youtube.com (Äimä/Vanhat Omppopuut)
Aamukahvia ja klassista musiikkia harpulla ja sellolla
Kyläjuhlien pikkulavan ohjelmatarjonta avataan tällä kertaa setillisellä klassista musiikkia, josta nauttia aamukahvin kera. Reija Bister Limingantieltä on YLEn radio-orkesterin harpisti ja levyttänyt paljon kamarimusiikkia. Soololevyjäkin Reijalta on ilmestynyt.
Reijan aisaparina on hänen veljensä Veli-Pekka Bister, Suomen Kansallisoopperan soolisellisti. Kyläjuhlilla kuullaan kattaus italialaisista oopperahelmistä ranskalaiseen, moderniin harppumusiikkiin.
Klassinen aamukahvihetki harppuineen onkin ainutlaatuista Kyläjuhlien historiassa!
Kumpulan kuoro esittää paikallisten säveltäjien kappaleita
Kumpulan kuoro perustettiin jo viisitoista vuotta sitten. Jäseniä kuorossa on lähes 50, mutta aktiivisesti paikalla yleensä koululuokallisen verran. Suuri osa jäsenistä on Kumpulasta, Toukolasta ja lähialueilta, mutta käydään suositussa kuorossa jopa Lohjalta ja Keravalta asti.
Kyläjuhlilla Kumpulan kuoro viihdyttää yleisöä aamupäivästä Kylälavan edustalla ja esittää mm. osioita Kumpula-kantaatista, jonka ovat tehneet kumpulalaiset Päivi Takala ja Eeva-Kaarina Aronen.
Kumpulan kuoroa johtaa virolainen Karmen Kelk.
Varaque – latinovaikutteista peruspoljentoa ja kabareetangoa
Heti aamupäivästä Kylälavan valtaa kaksitoistajäseninen Varaque. Kahdeksan vuotta sitten perustettu yhtye esittää yhteiskunnallista musiikkia. Tarkemmin he kuvaavat musiikkiaan latinovaikutteiseksi folk-pop-jazz-rocksi, jossa on ripaus kabareetangoakin.
Bändiltä on hiljattain ilmestynyt toinen pitkäsoitto ”Ei hyvältä näytä”. Kyläjuhlien suhteen bändin asenne on huomattavasti positiivisempi. Klarinetisti Satu Niemi kehuu Kyläjuhlia meiningiltään mahtavaksi: osallistuminen on kuin olisi urheilukilpailut juuri voittanut!
Varaque:n jäsenestä puolet on alueelta Kumpula-Käpylä-Arabianranta.
Lisää: www.varaque.net
Koivuniemenherrat – saarnaa ja itseironiaa
Koivuniemenherrat soittaa 60-ja 70-lukujen rythm ´n´bluesista ja garage rockista ammentavaa suomenkielistä rappia. Herrojen äänitorvi Shaka kertoo bändin sanoitusten olevan erittäin saarnaavia ja itseironisia – siitä bändin nimi. Esiintymistä Kylälavalla räppärit odottavat innolla. ”Se on lämmin ja positiivinen asia Helsingin keväässä!” Lisäksi Kumpula on joidenkin bändiläisten entinen kotipaikka.
Lisää: www.myspace.com/koivuniemenherrat
Kumpulan bändikerho: Alueen lapsilla jo kolme bändiä
The Sockets soittaa skata ja reggaeta
The Sockets mietti kauan sopivaa nimeä bändille ja nimi keksittiinkin vasta hetkeä ennen Kyläjuhlia. Bändin 13-16-vuotiaat jäsenet Kaisla (laulu ja kitara), Kalle (kitara), Ville (basso) ja Oskari (rummut) ovat kumpulalaisia, toukolalaisia ja käpyläläisiä. Yhdessä Socketsit ovat soittaneet puoli vuotta, mutta basisti Ville liittyi mukaan vasta tammikuussa. ”Me soitetaan kaikenlaista hyvää musaa, reggaeta, poppia, skata ja räkärokkia”, kertoo Kaisla. Kyläjuhlilla esiintyminen on bändin mielestä suuri kunnia.
The Ability tekee omia biisejä
Viiden kumpulalaisen ja käpyläläisen tytön bändi, The Ability, on soittanut yhdessä jo lähes kaksi vuotta. Iältään Kira (laulu), Sini (koskettimet), Saara (rummut), Kaisla (kitara) ja Pihla (basso) ovat 11-15-vuotiaita. The Ability on ehtinyt jo keikkailla muillakin festareilla, mm. Kaamosrockissa Nuuksiossa. Tyttöjen ohjelmistoon kuuluu rock- ja pop-covereita, mutta myös omia biisejä. Kyläjuhlilla kuultaneenkin juuri omaa tuotantoa. Kaksi The Abilityn omaa biisiä on ilmestynyt levylläkin syksyllä 2009. ”Meillä on hyvä meininki ja Kyläjuhlille on kivaa tulla”, kertovat tytöt yhteen ääneen.
Philadelphia Dynamite on tosi rock
12-vuotiaiden poikien varsin rockuskottava Philadelphia Dynamite perustettiin syksyllä 2009. Bändin jäsenet Valtteri (laulu), Teemu (basso), Mikko (rummut) ja Olli (kitara) ovat Kumpulasta ja Viikistä. Pojat kertovat soittavansa kaikenlaista rockia CCRstä Hanoi Rocksiin. ”Onhan se aika rock tulla Kyläjuhlille soittamaan”, kiteyttää Valtteri bändin ajatukset tulevasta keikasta.
Omia polkujaan kulkeva lauluntekijä, Emmi
Nuori laulaja ja lauluntekijä, Emmi, ponnahti julkisuuteen 2000-luvun alussa mm. hitillään ”Crashing Down”. Esikoisalbumi ”Solitary Motions” myi kultaa ja hänen musavideonsa pyörivät myös Euroopan laajuisesti MTV:n kanavilla. Emmi palkittiin sittemmin naissolistin Emma-palkinnolla. Erityisesti kiiteltiin Emmin biisitekstejä, jotka hän tekee englanniksi.
Syksyllä 2009 Emmiltä ilmestyi neljäs albumi, ”The Invite”. Albumi on äänitetty kokonaisuudessaan Kumpulan Limingantiellä ja sen tuottaja on kumpulalainen Antti Vuorenmaa.
Kyläjuhlissa Emmiä kuullaan pikkulavan intiimissä ravintolateltassa pienimuotoisen bändin kanssa. Emmin taustabändi on kumpulalainen, suoraan kivenheiton päästä esiintymislavasta.
Lisää: www.emminet.net
Marion Rung – jokaisen tuntemia iskelmiä Kylälavalla
Marion Rung on maamme tunnetuimpia ja rakastetuimpia iskelmäartisteja. Marionin mittava ura alkoi jo 60-luvulla. Varmasti jokainen suomalainen tuntee Marionin suurimmat hitit: ”El Bimbo”, ”Eviva Espanja” ja ”Señorita por favor”. Osa hiteistä nousi listoille myös Saksassa, saksankielisinä versioina. Sittemmin häneltä on ilmestynyt 23 albumia, joista viimeisin, ”Elämän voima” viime vuonna.
Marion on myös kautta aikojen menestyneimpiä Euroviisu-edustajiamme. ”Tipi-tii” sijoittui seitsemänneksi (1962) ja Tom Tom Tom kuudenneksi (1973). Lisäksi Marion voitti itä-Euroopan viisut, Intervision-laulukilpailun 1980 kappaleella ”Hyvästi yö” ja Syksyn Sävelen 1977 kappaleella ”Rakkaus on hellyyttä”.
2000-luvulla Marion kiersi Suomea ”Leidit Lavalla”-kokoonpanossa Paula Koivuniemen, Lea Lavenin ja Katri Helenan kanssa. Iskelmä-Finlandian Marion sai pitkästä urastaan vuonna 2002.
Kumpulassa Marion esittää kimaran lukuisista hiteistään Kylälavalla, kumpulalaisista muusikoista kootun taustabändin kanssa.
Lisää: www.marionrung.com
Dave Lindholm –trubaduurien kuningas tulee Kyläjuhlille!
Kukapa sopisi paremmin Kyläjuhlien pikkulavan huipennukseksi kuin Dave Lindholm, kiistämättömästi kaikkien trubaduurien trubaduuri? Davelta on tähän mennessä ilmestynyt jo lähemmäs 30 albumia, joista viimeisin vuonna 2009 (Lahti) ja hänen ensilevytykstään on kulunut lähes 40 vuotta. Vuonna 2006 Dave sai säveltaiteen valtionpalkinnon ja vuonna 2009 Juha Vainio-palkinnon pitkästä ja tinkimättömästä urastaan. Kaikki lienevät kuulleet joskus hänen tunnetuimpia biisejään ”Pieni ja hento ote” tai ”Sitähän se kaikki on”.
Dave on levyttänyt myös englanniksi, mutta Kyläjuhlilla mies ja kitara esittävät juuri suomenkielistä, tunnetuinta materiaalia.
Lisää: www.youtube.com (Dave Lindholm)
Toukolalainen Jalankulkuämpäri tuottaa hyvää mieltä Kyläjuhlilla
Vuonna 1997 perustettu Jalankulkuämpäri kuvailee musiikkiaan verbaaliksi naisvoimisteluksi ja hyvänmielen poprockiksi. Puolet nelihenkisen bändin jäsenistä on Toukolasta. Jalankulkuämpärin levy ”Rakkauden leirikoulu” ilmestyi äskettäin, helmikuussa 2010, ja useampi biisi levyltä on soinut mukavasti Radio Helsingissä. Kesällä bändi suuntaa festarikeikalle jopa Ruotsiin, mutta sitä ennen Kumpulan Kyläjuhlille.
Jalankulkuämpäri – entä mitä tuo käsittämätön nimi sitten tarkoittaa? Basisti-laulaja Pinjan mukaan ei kerrassaan mitään. Bändin mottona on kuitenkin: ”Elämä on ihanaa”.
Lisää: www.jalankulkuampari.fi
Kumpulalaisten poikien One of the Pigeons odottaa Kyläjuhlia innolla
One of the Pigeons lupaa, että Kyläjuhlien lavalla nähdään kauniita miehiä hymysuin, rockia ei tarvitse soittaa murjottaen. Kyläjuhlia pojat odottavatkin innolla.
Vuonna 2008 perustettu bändi on ehtinyt keikkailla jo kaikissa pääkaupunkiseudun merkittävimmissä rockklubeissa ja monilla festareilla, mm. Raumanmeren juhannuksessa. Tällä kertaa festarimatka on todella lyhyt, eikä keikkabussia tarvita, sillä esiintymislava on lähes poikien kotipihalla. Bändin jäsenistä kaksi on kumpulalaisia, eivätkä loputkaan kovin kaukaa.
Juuri ennen Kyläjuhlia bändiltä ehtii ilmestyä EP, ”Inside the gates of home”. Musiikillisesti One of the Pigeons mainitsee vaikuitteinaan mm. Coldplayn ja Kinksin.
Lisää: www.myspace.com/oneofthepigeons
Jere Ijäs tuo suomenkielistä americanaa Juhlalavalle
Jere Ijäs on helsinkiläinen laulaja/lauluntekijä, jonka levytysura alkoi oman bändin Jere & The Universe kanssa vuonna 2004. Jere sävelsi ja sanoitti kahden vuoden aikana kolme albumillista musiikkia Poko Rekordsille.
Viime vuonna julkaistiin hänen viimeisin levynsä "Laulut kuin unta" (Humble House 2009) , joka edustaa aiempien levyjen tavoin suomenkielistä americanaa parhaimmillaan. Jere yhtyeineen esiintyy Kyläjuhlien Juhlalavalla. Yhtyeessä soittaa usea kumpulalainen muusikko.
Lisää: www.myspace.com/jereijas
Liquid Sisters: Aikuisten naisten räjähtävää teiniangstia
Kumpulalaistaustainen, viiden naisen vuonna 2008 perustama Liquid Sisters, joka itseään myös kusisiskoiksi kutsuu, kuvailee olevansa aikuisten naisten teiniangstibändi, joka tähtää yhteiskuntaan ilman rajoja, rasismia tai ahdasmielisiä ihmisiä.
Ensimmäinen EP nimeltään ”Fuck that shit” Liquid Sistersiltä ilmestyi vuonna 2009 ja samana vuonna bändi voitti myös Ylen henkilöstöjuhlien bändikilpailun. Kusisiskot ovat keikkailleet ahkerasti aina Berliinistä Provinssirockiin ja Kumpulan Juustojameihin. Kyläjuhlilla on luvassa taatusti räjähtävää ja räävitöntä rockia.
Fuck that shit!
Lisää: www.myspace.com/liquidsistersmusic
Mariska vaihtoi iskelmällisempään suuntaan
Kumpulanmäellä asustava Mariska on tullut suurelle yleisölle tunnetuksi nimenomaan rastapäisenä räppärinä. Suomen menestynein, kolme albumia julkaissut naisräppäri, on sittemmin leikannut rastansa ja siirtynyt aivan toisenlaiseen musiikkiin: oman luonnehdintansa mukaan iskelmällisempään suuntaan.
Mariskan uusi albumi ilmestyy toukokuussa, sopivasti juuri ennen Kyläjuhlia. Kumpulalaisilla on tosin ollut etuoikeus kuulla tulevaa materiaalia jo etukäteen, mm. Oljenkorressa ja Kylätilassa. Kyläjuhlilla Mariska nousee lavalle ”Pahat Sudet”-bändinsä kanssa.
Oman musiikkinsa lisäksi Mariska tekee sanoituksia muille artisteille, mm. Jenni Vartiaiselle ja Anna Puulle. Anna Puun tiuhaan radiossa soiva hitti ”C´est la vie” on Mariskan käsialaa.
Lisää: www.mariska.fi
Käpylän Putro herkistelee jälleen
Zen Café-yhtyeen keulahahmon Samuli Putron soolouran ensimmäinen pitkäsoitto Elämä on juhla julkaistiin vuosi sitten. Putron säveltämät ja sanoittamat kappaleet keräsivät runsaasti kiitosta, ja artisti kävi pokkaamassa Emma-patsaan vuoden miessolisti-kategoriassa. Tänä vuonna käpyläläistaiteilijalta, entiseltä kumpulalaiselta, tullaan kesän keikoilla kuulemaan vielä julkaisematonta materiaalia.
Elämä on juhla-esitys Kylätilalla lokakuussa 2008, ennen Putron virallisen kiertueen alkamista, oli unohtumaton elämys kumpulalaisyleisölle. Nyt odotamme malttamattomina Putron tulevaa esiintymistä Kyläjuhlien päälavalla.
Lisää: www.putro.fi
PMMP tulee Kumpulaan!
Maamme kaikkein suosituimpiin bändeihin lukeutuva PMMP saapuu Kyläjuhlille! Kaiken lisäksi Kyläjuhlilla on odotettavissa harvemmin kuultua herkkua: Kumpulaa varten on tehty ainutlaatuinen, ”riisuttu” setti, jossa mm. Paula soittaa viulua.
Vuonna 2002 perustettu PMMP tuli alunperin tunnetuksi suurelle yleisölle hitistään ”Rusketusraidat” vuonna 2003. Suuria hittejä bändiltä on ollut myös alunperin Noitalinna Huraan levyttämä ”Pikkuveli”. Jo viisi pitkäsoittoa julkaissut bändi pokkasi tänä vuonna peräti kolme Emma-palkintoa: ”Vuoden albumi”, ”Vuoden rockalbumi” ja ”Vuoden yhtye”.
Ja miksikö supersuosittu PMMP tulee Kumpulan Kyläjuhlille? Bändin kytkökset alueeseen ovat moninaiset. Toinen laulajista, Mira, asui aikaisemmin vain kivenheiton päässä Kumpulasta (Käpylässä). Naisille Kumpula on tuttu lenkkeilyalue ja maauimala suosikkipaikkoja – Paulan lapsi oppi kävelemäänkin juuri Kumpulan maauimalassa. Paula mainitsee bändin tulevan Kyläjuhlille mieluusti, sillä tunnelma juhlilla on mahtava. Hän mainitsee myös olevansa tosi kateellinen kaikille, jotka asustavat Kumpulan idyllisissä puutaloissa.
Bändin rumpali, Heikki taas on ollut lasten bändileirin rumpuopena Kylätilassa. Monessa Kumpulan kodissa osataan edelleen soittaa PMMPn ”Matkalaulu”.
Lisää: www.pmmp.fi
Legendaarisen rockbändin comeback Kyläjuhlilla: The Nights of Iguana!
Suomen legandaarisimpiin lukeutuva rockbändi The Nights of Iguana oli 80-luvulla Hanoi Rocksin ohella bändi, josta kiinnostuttiin Yhdysvalloissa ja jolle povattiin maailmanvalloitusta. Bändiltä ilmestyi kaksi albumia vuosina 1985-1988, jotka molemmat valittiin Rumban vuoden albumeiksi. Bändin suosiosta ja musiikillisista ansioista kertoo se, että Soundi-lehti taas listasi bändin ensimmäisen albumin (The Gift) Suomen kaikkien aikojen 50 parhaan albumin joukkoon yhä vuonna 2005.
Maailmanvalloitusta bändi yritti vuonna -89. Valloitus kariutui lukuisiin kokoonpanovaihdoksiin, eikä managerointikaan ollut ihan parhaasta päästä. Bändille oli lupailtu suuria rahoja ja lukuisia keikkoja. Kun basisti Delay lopulta valitti managerille, ettei ole koko reissulla tienannut dollariakaan, manageri kaivoi taskustaan ryppyisen dollarin setelin sanoen ”Nyt olet”.
Iguanan comebackiä on odotettu musapiireissä vesi kielellä jo kaksi vuosikymmentä. Kumpulan Kyläjuhlilla se tapahtuu!
Alkuperäisjäsenistössä olivat vuosina 1985-1989 Floyd Superstar (laulu), Puka Oinonen (kitara), Delay (basso) ja Sika Kukkonen (rummut). Bändin jo edesmenneen laulajan, Floydin, korvaa nykykokoonpanossa Eka Wekara, joka vaikutti aikoinaan bändin kitaristina Amerikan vuosina. Puka Oinonen ja Delay soittavat nykykokoonpanossa, rumpalina on Pete Lehtelä ja toisena kitaristina ja kosketinsoittajana Kai Järvinen, molemmat Iguana-miesten bändikavereita useista muista bändeistä vuosien varrelta, esimerkiksi Giddyups, Elastic Family, Mike Monroe jne.
Bändin kitaristi Puka Oinosen kytkökset Kumpulaan ovat enemmän kuin vahvat: hän on suorastaan Kumpulan ottopoika. Puka on Oljenkorsi Small Bandin kantava voima ja on soittanut lukuisissa Kylätilan illanvietoissa.
Lisää: www.myspace.com/nightsofiguana
Kyläorkesteri kokonaan Kumpulasta ja Toukolasta
Kyläjuhlat ovat päättyneet perinteisesti Kylätansseihin ja niin tälläkin kertaa. Lopputanssien orkesteri on kasattu kokonaan kumpulalaisista ja toukolalaisista muusikoista. Bändissä soittavat Antti Vuorenmaa (kitara), Risto Kukkonen (akustinen kitara), Jape Karjalainen (basso), Joni Leino (rummut), Alvar Gullichsen (perkussiot), Jussi Liski (koskettimet) ja Jari Lappalainen (viulu). Miesten yhteenlaskettu soittotausta on huima aina Ismo Alanko Säätiöstä Lapinlahden Lintuihin ja Dallapé-orkesteriin. Lisävahvistusta saadaan illan aikana Puka Oinosesta ja Jari Siivosesta.
Tangokuningas Jukka Hallikainen avaa Kylätanssit
Vuonna 2008 Seinäjoen Tangomarkkinoilla tangokuninkaaksi valittu Jukka Hallikainen on todella karismaattinen ja muuntautumiskykyinen esiintyjä. Tangon ohella Jukalla on vahva kuorotausta, mutta myös yllättäviä kytköksiä rockmaailmaan: hän on laulanut taustoja mm. Nightwishille ja Stratovariukselle. Kyläjuhlilla Jukan setti avaa Kylätanssit. Luvassa on varmasti monipuolista tanssimusiikkia ja yllätyksiä.
Lisää: www.jukkahallikainen.net
Maria Hänninen esittää Kasevaa ja Popedaa
Maria ”Manta” Hänninen on todellinen multimuusikko, jonka instrumentteina ovat niin viulu ja kitara kuin basso ja pianokin. Manta on vaikuttanut monien tunnettujen bändien levyillä ja keikoilla vuosien mittaan: Hector, Dave Lindholm, Pelle Miljoona, Freukkarit, Havanna Black, Liisa Akimof, Mike Monroe… Sen lisäksi häneltä on ilmestynyt neljä sooloalbumia, joista tuorein syksyllä 2009, ”Not only but also”.
Kyläjuhlilla Mantalta kuullaan Kyläorkesterin säestyksellä juureva setillinen Popedasta Kasevaan, ehkä myös omaa tuotantoa.
Lisää: www.myspace.com/mariahanninen
Timo Turpeinen – Beatlesistä Wonderiin ja Olavi Virtaan
Timo Turpeinen on pitkänlinjan laulaja-lauluntekijä, jolta on ilmestynyt vuosien saatossa seitsemän albumia. Timo on levyttänyt myös paljon tunnettujen laulajien suosituimpia hittejä vuosien takaa, esimerkiksi Olavi Virtaa ja Tapio Rautavaaraa. 90-luvulla Timon uudelleen levyttämä ”Liehuva liekinvarsi” oli suuri hitti, joka soi tiuhaan radiossa, alkuperäisversio oli Markku Blomqvistin.
Kyläorkesterin kanssa Timolta kuullaan oman tuotannon lisäksi ainakin Beatlesiä ja Wonderia.
Lisää: www.youtube.com (Timo Turpeinen)
Antti Koivula – get uppa Kyläjuhlayleisö!
Laulaja Antti Koivula suorastaan villitsi yleisön viime vuonna Oljenkorren Taiteiden yössä funk-ja soul-setillään. Letkeästi liikkuva laulaja tanssitti myös yleisöä setillisellä mm. James Brownia ja Stevie Wonderia.
Todella karismaattista laulajaa on kuultu klubeilla ja laivoilla ja useiden artistien taustoilla. Laulajaksi Antti on valmistunut Pop&Jazz Konservatoriosta v. 2004 ja viimeistelee parhaillaan laulunopettajan opintojaan.
Kylätanssit päättyvät siis huikeaan funk-ja soulsettiin.