Ilmatieteen laitoksessa esillä valokuvanäyttely Tara-aluksen matkasta

tara1.jpg
tara1.jpg

Ilmatieteen laitos järjestää Francis Latreillen ”Tara, katse arktiseen ilmastoon” -valokuvanäyttelyn 25.3–24.4.2009.


Näyttely on päiväkirja elämästä tutkimusalus Taralla sen arktisen tutkimusmatkan aikana sekä tutkimustyöstä jään ja meren keskellä. Ranskalainen tutkimusmatkailija ja valokuvaaja Francis Latreille on ottanut 35 kuvaa taustanaan Pohjoinen jäämeri, joka on yksi maailman herkimmistä ja eristyneimmistä paikoista.

Taran arktinen matka oli osa kansainvälistä polaarivuotta (IPY) 2007–2009 ja osa yhdestä sen suurimmista hankkeista, Damoclesta. Damocles (Developing Arctic Modelling and Observing Capabilities for Long-term Environmental Studies) on yksi kaikkien aikojen laajimmista EU:n luonnontieteellisistä tutkimushankkeista. Siinä pyritään kehittämään havainto- ja mallitusmenetelmiä, jotta voidaan paremmin ymmärtää arktisilla alueilla tapahtuvaa ilmastonmuutosta ja ennakoida niiden tulevien vuosikymmenien kehitystä. Ilmatieteen laitos on mukana Damocles-hankkeessa.

Näyttely on toteutettu Ranskan Tukholman suurlähetystön aloitteesta ja se kiertää eri Pohjoismaissa Ranskan suurlähetystöjen yhteistyön tuloksena.

Näyttely on yleisölle avoinna 25.3.–24.4.2009 ma–ti ja to–pe klo 8–16.30 sekä ke klo 8–18 osoitteessa
Erik Palmènin aukio 1, Helsinki.

Lisätietoja:

Ilmatieteen laitoksen viestintä, puh. (09) 1929 2230, viestinta@fmi.fi