Joukkoliikennekatu -kysely

Teemme Helsingin yliopiston maantieteen laitoksen kulttuurimaantieteen kurssilla lopputyötä, jossa kartoitetaan mielipiteitä koskien kumpulaan suunnitteilla olevan joukkoliikennekadun rakentamista.

 

Toivottavasti sinulla on hetki aikaa auttaa maantieteen opiskelijoita opinnoissaan. Kyselyn täyttö vie sinulta aikaa vain noin viisi minuuttia. Pyydämme vastaamaan 31.3. mennessä.

 

Lisätietoja hankkeesta löytyy viestin lopusta. Täyttämällä alla olevasta linkistä avautuvan lomakkeen osallistut meille tärkeän aineiston keräämisen.

 

Kyselylomake on osoitteessa https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/15080/lomake.html

 

Kiitos osallistumisestasi!

 

Työryhmän puolesta,

Rita Laakkonen

 

——————————————————————————————————————–

 

Lisätietoa joukkoliikennekadusta:

Kyseessä on jo useamman vuoden valmisteltavana ollut hanke, jossa Pietari Kalmin katua Kumpulassa suunnitellaan jatkettavaksi joukkoliikenteen sujuvoittamiseksi. Joukkoliikennekatua perustellaan ensisijaisesti bussilinjan 506 eli ns. tiedelinjan matkan nopeutumisella sekä linjan sujuvuuden ja aikataulussa pysymisen parantumisella. Linja 506 kulkee Espoon Pohjois-Tapiolasta Otaniemen, Meilahden, Pasilan ja Kumpulan kautta Viikkiin.

 

Hanke on kohdannut niin kannattajia kuin vastustajia. Kannattajat haluavat katua jatkettavaksi, sillä se nopeuttaisi liikennettä ja toisi bussipysäkin lähemmäs Kumpulan kampusta. Hankkeesta hyötyisivät myös liikuntarajoitteiset, sillä Kumpulan kampukselle kulkeminen on heille nykyisellään hankalaa. Toisaalta hanketta vastustetaan, sillä se tulisi kulkemaan Kumpulanlaakson viljelypalstojen sekä kevyenliikenteen väylän läpi. Vastustajat ovat myös huolissaan Kumpulan historiallisen kartanomaiseman ja rauhallisen viheralueen muuttumisesta liikenneväyläksi.