Kumpulan lukupiiri

Kumpula-Toukolan kylätilassa [Intiankatu 31] on vuodesta 2000 kokoontunut joka kuukauden toisena maanantaina klo 19 lukupiiri. Se on kaikille lukemisen ystäville avoin keskustelukerho, jossa kulloinkin keskustellaan edellisellä kerralla yhteisesti sovitusta kirjasta. Lukupiirissä on vieraillut kirjailijoita ja suomentajia. Etenkin kumpulalaiset kirjailijat ovat olleet suosittuja vieraita.
Tapanamme on ollut myös veikata Finlandia-palkinnon ja Nobelin kirjallisuuspalkinnon saajia ja ainakin Hotakaisen, Westön, Viikilän, Niemen  ja Orhan Pamukin kohdalla veikkasimme ihan oikein!

Vuosina 2000-2019 aiheena on ollut 204 kirjaa, joista 81 on suomennoksia (ei sisällä suomennoksia suomenruotsista). Meillä on ollut 28 kirjailijavierailua. Kolme lukupiiriä on toteutunut vierailuna Venäläisen kirjallisuuden seuran tilaisuuksissa. Lukupiiriläiset ovat myös käyneet yhdessä teatterissa, kun dramatisoituna on ollut jokin käsittelemämme kirja.

Lukupiirin kuukauden kirjasta pyrimme aina laittamaan ilmoituksen kylätilan ikkunaan. Ilmoittelemme tapaamisista halukkaille myös sähköpostitse ja Lukupiirin nettisivuilla.

Uusin kirja

Arkisto