Senioritoimintaa 4.5.2009

IMG_4843_1.JPG
IMG_4843_1.JPG

Olivatko asiat paremmin ennen? Oliko elämä ennen parempaa, helpompaa tai merkityksellimpää? Tule keskustelemaan asiasta Pasilan pääkirjastoon maanantaina 4.5. klo 17.30 ja kuuntelemaan mitä FT, Akatemiatutkija Saara Tuomaalalla on sanottavaa.

Kriisiaikojen ja puutteen kokemukset ennen ja nyt maanantaina 4.5.2009 klo 17.30- 20 Pasilan kirjaston auditoriossa (Kellosilta 9)

FT, Akatemiatutkija Saara Tuomaala alustaa, minkä jälkeen SPR:n seniorityön suunnittelija Kari Kotila johdattelee yleistä keskustelua.

Nälkävuodet 1868, sisällissota 1918, 1930-luvun pula-aika, sotavuodet 1939-1945 ja jälleenrakennusvuodet, 1990-luvun lama, vuoden 2009 lama… Tarkoituksena on pohtia, voiko historian kokemuksia käyttää hyväksi vertailussa, samaistumisessa tai ratkaisujen etsimiseen nykyhetkessä. Muuttuvatko kriisin ja puutteen kokemukset ja miten? Ovatko inhimilliset peruskokemukset pohjimmaltaan samankaltaisia ja jaettavissa? Eli onko nykyhetken kokemuksiamme mahdollista verrata aikaisempien sukupolvien kriisiaikojen kokemuksiin?

Miten kriisin ja puutteen kokemukset vertautuvat politiikan ja talouden  maailmaan, niissä tapahtuvaan päätöksentekoon ja yritystoimintaan? Ovatko erityisesti kriisiajoille ominaisia erilaisten kokemusten väliset kuilut eri ihmisryhmien välillä, ja erityisesti poliittisten ja talouselämän päätäjien ja ns. tavallisten ihmisten välillä?

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Järjestäjät: Pasilan kirjasto ja SPR Kallio-Käpylä


SPR Kallio-Käpylän muisteluryhmän toiminnasta

"Kun muistellessa yksi kertoo jotain, muistaa toinen siitä lisää, jota kolmas paikkaa ja neljäs täydentää. Kyse ei ole siis kilpailusta vaan ”taulun maalaamisesta” eli kokonaiskuvan synnyttämisestä. Yksi laittaa vähän sinistä, toinen vihreää ja kohta kuva taulussa alkaa hahmottua. Juuri tätä tehdään Punaisen Ristin Kallio-Käpylän osaston senioreiden ja ikäihmisten muisteluryhmässä. Muistelun kohteena on olleet mm. ensitreffit, kouluaika, jälleenrakennusvuodet, kieltolaki, pula-aika, pontikan keitto jne jne. Joka toinen keskiviikko, parillisina viikkoina, kokoontuvan Muisteluryhmän toiminnasta vastaavat osastomme koulutetut vapaaehtoiset.  Olet sydämellisesti tervetullut mukaan rentoon sakkiimme".

LISÄTIETOA
Kari Kotila
seniorityön suunnittelija
SPR Kallio-Käpylän osasto
puh: 045 112 9010
sähköposti: kallio-kapyla(at)punainenristi.fi