Toimintakertomus 2000

KUMPULA-SEURAN TOIMINTAKERTOMUS 2000

Kumpula-seura kokoontui vuoden 2000 aikana kaksitoista kertaa. Seuran suurimpia projekteja vuoden aikana oli Kumpulan omien kotisivujen, ”Kumpula-Forumin”, luominen. Työ teetettiin kumpulalaisella Ilkka Hiltusella, ja aineistoa kokosi erityinen kotisivutyöryhmä, joka kokoontui kolme kertaa. Sivut avattiin yleisölle 18.5.2000.

Rakennusviraston viherosaston viheraluetyöryhmän kanssa käytiin 2.5. toteamassa Annalankentältä Isoonniittyyn asti alueen metsien ja viheralueiden kunto ja selvitettiin parannustarpeita. Seura tiedotti työryhmän kahdesta alueelle suuntautuneesta retkestä ja seuran johtokunnan jäseniä osallistui näistä molempiin. Viherosasto sai myös kirjallista palautetta Kumpulan viheralueiden hoitotarpeista.

Kumpulan siivoustalkoot pidettiin 4.5. yhteistyössä viherosaston kanssa ja tarjoilua oli vanhaan tapaan koululla. Floran päivän alla pidettiin kylätilassa 30.4.-15.5. näyttely ”Floran päivä ennen ja nyt” . Näyttely jatkui nuorisotalo Moxissa 18.-26.5. Perinteisiä Kumpulan kulttuurikävelykierroksia vedettiin helmikuussa yliopiston ympäristöryhmä Dodolle, maaliskuussa yliopiston maantieteen laitoksen opiskelijoille sekä toukokuussa Floran-päivänä oli yleisölle avoin kierros, joka päättyi kylätilan Flora-näyttelyyn.

Euroopan rakennusperintöpäiviin 9.-10.9. osallistuttiin jälleen. Tällä kertaa päivien ajan ja vähän pitempäänkin (2.9.-1.10.) oli kylätilassa näyttely Tallinnan puukaupunginosa Koplista. Näyttely sai avustusta kulttuurikaupunki 2000 -säätiöltä. ”Kuvia Koplista” -näyttely oli esillä myös Suomenlinnan kirjastossa 3.-21.10. ja Käpylän kirjastossa 6.-30.11. Kumpula-seura on pitänyt vanhaan tapaan yhteyttä keskisen alueen kaupunginosayhdistyksiin, joiden edustajat tapasivat vuoden aikana kahdesti Kallio-seuran kutsumana 11.5. ja 25.11. Helsingin kaikkien kaupunginosayhdistysten puheenjohtajat tapasivat myös yhteispalaverissa rakennusviraston tiloissa 27.1. pohtiessaan talvikunnossapitokilvan järjestelyjä.

Yhteydet kaupunginosayhdistysten liittoon (HELKA) ovat olleet vuonna 2000 tiiviit puheenjohtajan toimiessa keskisen alueen kaupunginosayhdistysten edustajan varajäsenenä liitossa. Kumpula-seura ilmoitti 17.1. Kumpulantaipaleen ehdokkaaksi kilpailuun Suomen parhaasta pyörätiestä. Paremmin taisi kuitenkin menestyä Kaupungin kaunein vaahtera -kisaan ilmoitettu Kumpulanmäen vaahterametsikkömme, joka sai kilpailussa 27.9. kunniamaininnan.

Nuorisotalo Mox on luonut yhdessä seuran kanssa kotisivuaineistonsa, joka pian päässee Kumpula-Forumin sivuille. Moxin ”Valo yössä” -tapahtumaan 18.11. osallistui pj. Kylätila on ollut seuran säännöllinen kokous- ja näyttelytila. Kylätila oli paikka, jossa kaupunkisuunnitteluvirasto saattoi 5.9. pitää tilaisuuden Kustaa Vaasan tien tulevista meluesteistä. Kylätilassa järjestettiin myös suuri vaalikeskustelu kunnallisvaalien alla 5.10.

Seuran syyskokous pidettiin kylätilassa 3.12., jossa yhteydessä pidettiin myös kirpputori, ja muusikot Sasha ja Zveta esiintyivät. Kylätilayhdistyksen kanssa on pohdittu mm. 30.10. Kumpulaan sijoitettavien ilmoitustaulujen paikoista. Taulut toteuttaa viherosasto. Kontaktit Kumpulan kuoroon ovat kiinteät, ja kuoronjohtajan palkkio maksetaan seuran tilin kautta kuorolaisten kuitenkin huolehtiessa varainhankinnasta. Kuoro juhli 5-vuotispäiviään 25.11., ja seuralla oli roolinsa juhlajärjestelyissä. Anniskelun varmistaminen vastaisuudessa edellytti seuralta tämän sallivan lisäyksen tekoa seuran sääntöihin, mikä tehtiinkin syyskokouksessa. Seura tuotti myös vuoden 1996 ympäristöraportille ”seurantaraportin 2000”, jota toimitettiin mm. kaupungin ympäristökeskukseen agenda-asioiden koordinaattorille. Intiankadun asukkaat huolestuivat vuoden 2000 aikana lisääntyneestä, nopeusrajoituksia rikkovasta liikenteestä kadullaan. Seuran yhteydenotto liikennesuunnitteluosastoon tuotti tulosta: osasto tutki vastauksessaan 16.10. töyssyjen, hidasteiden ja ajoradan lisäkavennusten mahdollisuutta kadulla.

Seuran tiedottaminen on sujunut lähinnä paikallisjulkaisumme Kumpostin (4nroa/vuosi) ja Lähilehden kautta. Vuosi oli Kumpostin ensimmäinen ilman ALV-maksuja, joten lehti kattoi mainosmyynnillä hyvin painokulunsa. Kumposti sai tunnustusta 12.10. tullessaan valituksi sarjassaan parhaaksi kaupunginosalehdeksi Helsingissä. Uutena tiedotusväylänä ovat toukokuun lopulta toimineet ”Kumpula-Forumin” kotisivut.

Jäsenmaksun maksaneita jäseniä oli vuoden 2000 aikana edellisvuotta enemmän, yhteensä 222 kpl. – Johtokunta 25.3. 2001

Takaisin Toimintakertomukset-sivulle